woensdag 23 juni 2010

Wonderlijke wereld

O wereld, wat laat je je vandaag weer op een wonderlijke manier aan me zien. Nou ja, jijzelf eigenlijk niet, maar de mensen die op je rondlopen. Tijdens mijn werk neem ik even een korte pauze van alle hersenactiviteit en loer ik vrolijk op Nu.nl. Met een druk op de knop en een scroll-beweging hier en daar wordt ik geleid langs de meest opmerkelijke berichten.

Zo gaat Bonnie St. Claire het jonge zangertje Jordy begeleiden. Jordy (wie kent hem niet) weet namelijk niet zo goed hoe hij met de media om moet gaan. Hij vond het nodig om in een televisieprogramma te vertellen dat hij 'er nog niet in en uit was geweest'. Daarbij dacht Jordy dat het Nederlandse volk wel geïnteresseerd was in het feit dat hij al wel ervaren was in het 'likken'.

Tja wereld, ik snap wel dat je je afvraagt waar je het allemaal nog voor doet. Al die mensen die op je rond mogen lopen, waar je water, voedsel en brandstoffen aan geeft. Al die mensen die mogen genieten van de zon die je vangt. Die mensen vertellen op televisie wat ze aan seksuele activiteiten verrichten en hopen vervolgens dat Bonnie - met haar lage IQ dat niet echt zo laag is maar gewoon kwam omdat ze te snel op het knopje drukte - hen gaat redden. Mensen die kennelijk geen ouders of grootouders hebben die ze tegen zichzelf in bescherming nemen en dus Bonnie - met een hoger alcoholpromillage in haar bloed dan saldo op haar bank - moeten inschakelen.

Tja wereld, ik heb met je te doen. Want Jordy en Bonnie zijn niet de enige wonderlijke exemplaren die jou bewandelen. Wat te denken van de mensen die een boze brief naar het OM schrijven omdat Paul de Leeuw heeft getwitterd dat hij bij het bekijken van het huwelijk van prinses Victoria stiekem zat te wachten op een zwarte auto die voor wat spektakel zou zorgen? Die mensen lopen ook op jou rond en hebben kennelijk niets beters te doen dan de twitters van Paul de Leeuw te volgen en daar vervolgens een belachelijk, zeikerige brief aan te wijden.

Waar doe je het nog voor? Voor die baas van BP, die terwijl de zee volstroomt met miljoenen liters olie, lekker gaat zeilen in een andere zee, zonder olie? Voor de vier broers en zussen die hun broer vier jaar lang (hartstikkene) dood in hun huis laten liggen? Voor die jongens op scooters die het leuk vinden mensen lukraak met yoghurt te bekogelen en de stuipen op het lijf te jagen? Voor de mensen in Israël die negen Turken doodden omdat ze onderweg waren naar Gaza? Voor de Franse voetballers die zich op het WK hebben gedragen als een klas vol verwende peuters met ADHD en PDD-NOS? Voor Joran van der S, zo'n beetje de meest gehate 22-jarige ter wereld?

Nee, voor hen doe je het waarschijnlijk niet. Maar blijf alsjeblieft draaien, wonderlijke wereld. Voor die jongen die zijn konijntje aan een lijntje uitlaat. Voor mijn pake die niet veel anders meer heeft dan genieten van de zon. Voor prins Daniël van Zweden, die zo aandoenlijk een traantje wegpinkte uit liefde voor Victoria. Voor X die altijd bezig is een beter mens te worden. Voor John Mayer, die de mooiste teksten schrijft en zingt. Voor alle mensen die mijn leven glans geven. En voor alle onbekende mensen die Nu.nl niet halen omdat ze gewoon lekker leven en er het beste van maken….